SZÁSZI ENDRE • BADACSONY (SZENT GYÖRGY-HEGY)

Szászi Endre

Terület: 16 ha
Talaj: bazaltos erdőtalaj
Szőlőfajták: Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Rózsakő, Zeus, Zenit, Ottonel muskotály, Cabernet sauvignon, Pinot noir
Szőlőművelés: Ökológiai gazdálkodás
Technológia: Spontán erjesztés

SZENTESI JÓZSEF • NAPAD, PÁZMÁND, SUKORÓ (ETYEK-BUDAI BORVIDÉK)

Szentesi József

Terület: 16 ha
Talaj: Részben löszös, helyenként gránittörmelékes, mészben rendkívül gazdag.
Szőlőfajták: Régi magyar fajták: Csókaszőlő, Tihanyi kék, Kék bajor, Laska, Purcsin
Szőlőművelés: Ökológiai gazdálkodás, szemlélet. Kíméletes művelés, alacsony tőketerhelés.
Technológia: Spontán erjesztés és almasavbontás, kézi csöszölés a vörösboroknál, szűrés, derítés nélküli palackozás. Tradicionális pezsgőkészítés.

HORVÁTH JÓZSEF (RÁSPI) • SOPRONI BORVIDÉK

Ráspi

Terület: 21 ha
Talaj: Csillámpala, mészkő
Szőlőfajták: kékfrankos, zweigelt, leányka, pinot noir, syrah, merlot, kadarka, csókaszőlő, furmint, zöldveltelini, irsai olivér, cabernet sauvignon
Szőlőművelés: Ökológiai gazdálkodás
Technológia: Spontán erjesztés

HOMOKY DORKA • TOKAJI BORVIDÉK (TÁLLYA)

Homoky Dorka

Terület: 2,7 ha
Talaj:
andezit, andezittufa
Szőlőfajták: frumint, hárslevelű, sárgamuskotály,
Szőlőművelés: Ellenőrzött biológiai termesztés
Technológia: Spontán erjesztett, kén-redukált borok.

VON BEŐTHY PINCE • BADACSONY

Von Beöthy

Terület: 2,5 ha
Talaj: bazalt alapkőzeten barna erdőtalaj
Szőlőfajták: rózsakő, furmint, kékfrankos, olaszrizling, szükrebarát, rajnai-rizling, hárslevelű, chenin blanc, chardonnay, pinot noir, syrah, merlot, kadarka, fekete leányka
Szőlőművelés: Ellenőrzött biológiai termesztés
Technológia: Magas minőségű, spontán erjesztett, kén-redukált organikus borok.

NÁDAS BORMŰHELY • ETYEK

Nádas Szilárd

Terület: 3,5 ha
Talaj: homok, lösz, altalaj: mészkő
Szőlőfajták: Zöld veltelini, Chardonnay, Királyleányka, Sauvignon blanc, Szürkebarát, Viktória gyöngye, Még nem termő: Pinot noir, Pinot meunier, Syrah, Chenin blanc
Szőlőművelés: integrált növényvédelem gyomirtó használata nélkül, egyes függöny, ernyő és rajnai ívelt szálvesszős művelésmódok, 30 évesnél idősebb ültetvények
Technológia: A fehér címkés borcsaládban 100%-ban acéltartályos borok készülnek (termékek 10-15%-a). A fehérborok többsége fahordóban erjed és érlelődik, míg a vörösborok a csömöszöléssel történő erjedés után mindig fahordóba kerülnek. A pezsgőalap boroknak egy jelentős része szintén fahordóba kerül erjedni és érlelődni. Amfórás borkészítés 2018 óta.

MALATINSZKY KÚRIA ORGANIKUS SZŐLŐBIRTOK • VILLÁNY (VILLÁNYI BORVIDÉK) ​

Malatinszky Csaba

Terület: 30 ha
Talaj: A Mészkövön települő, vályogos, néhol homokos lösztalaj jellemző.
Szőlőfajták: Chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling, muscat ottonel; cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot.
Szőlőművelés: Biogazdálkodás, vegyszerek használatának mellőzése.
Technológia: Organikus borászat, meghatározó kézi munkával.

SZARKA PINCE • TOKAJI BORVIDÉK

Szarka Dénes

Terület: 2,5 ha
Talaj: Vulkanikus, riolit, riodácittal, dácittal, zeolittal és andezit, néhol bazalt, felsőbb rétegekben lösz, Mádra jellemző vörösagyag.
Szőlőfajták: Furmint, hárslevelű, sárgamuskotály
Szőlőművelés: Idős ültetvényeken, alacsony tőketerhelés mellett, kizárólag organikus növényvédő szerekkel dolgoznak.
Technológia: „A pincében csak saját élesztővel, enzimek nélkül, kézi Kossuth prés segítségével dolgozzuk fel a termést.” A mádi területekre jellemző karakteres, ásványos, határozott savkarakterrel rendelkező ízvilág bemutatása a pincészet célja.

SOMLÓI APÁTSÁGI PINCE • SOMLÓI BORVIDÉK

Balogh Zoltán

Terület: 3 ha
Talaj: Lösz, pannonhomok, keveredve bazalt és bazalttufa törmelékkel (található még: vasas anyag- és fekete nyiroktalaj).
Szőlőfajták: cabernet franc, kékfrankos, merlot, kadarka, pinot noir, cabernet sauvignon, olaszrizling, sauvignon blanc
Szőlőművelés: “A pincészet szőlészeti és borászati technológiája a tisztaságra, az egyszerűségre és a kompromisszummentességre alapul.”
Technológia: „2017 óta hivatalosan is organikus szertifikációval rendelkezünk.” „A szőlőt a tökéletes érettség állapotában szüreteljük, és a feldolgozás után rendszerint egy napot áztatjuk. A kíméletes préseléssel (50-60%-os lékinyeréssel) kapott mustot fahordókban spontán módon, vagyis fajélesztők használata nélkül erjesztjük. Borainkat jellemzően egy évig tölgyfa hordókban érleljük, majd palackozzuk. A pince hordókészlete az 50 literestől a 2000 literesig terjed, és évjárattól, valamint fajtától függően a kisebb vagy nagyobb hordókat használjuk.”

POSTA BORHÁZ • SZEKSZÁRDI BORVIDÉK

Posta Gergely

Terület: 15 ha
Talaj: Löszvályog, homokos-kőzettörmelékes vályogtalaj, kisebb részben pannon homokkal kevert lösz.
Szőlőfajták: cabernet franc, kékfrankos, merlot, kadarka, pinot noir, cabernet sauvignon, olaszrizling, sauvignon blanc
Szőlőművelés: Kíméletes szerek használata mellett célja a pincészetnek, hogy biodinamikus művelés elérése. Nem használnak felszívódó gyomirtószert.
Technológia: „Borainkat hagyományos módon – spontán erjesztéssel, hozzáadott anyagok nélkül – és a legmodernebb technológiát kihasználva készítjük. Arra törekszünk, hogy borainkban jól mutatkozzanak meg a terroir, a fajta és az évjárat hatásai.”

hegyi-kalo

HEGYI-KALO PINCE • EGRI BORVIDÉK

Hegyi-Kaló Júlia, Hegyi Ádám

Terület: ha
Talaj: Változatos talaj mészkő, dolomit, vulkáni eredetű riolittufa.
Szőlőfajták: Leányka, Olaszrizling, Medina, Kékfrankos, Turán
Szőlőművelés: “A szőlőterületek művelése hagyományos eszközökkel történik”
Technológia: Az erjedés spontán zajlik a riolittufa pincében. Fahordós érleléssel, adalékanyagoktól mentesen készülnek borok.

francois_logo-768x768

Louis francois • etyek-budai, Balatonborlágri BORVIDÉK

Törley Pezsgőpincészet

Terület: 850 ha
Talaj: Etyek mészkő, meszes talaj.
Szőlőfajták: Chardonnay, Pinot noir
Szőlőművelés: “A szőlőterületek művelése hagyományos eszközökkel történik”
Technológia: Az Hagyományos és minőség jegyében születnek a a pezsgők és a 

SAUSKA • TOKAJI (villányi) BORVIDÉK

Sauska Krisztián

Terület: 43 ha (Tokajban)
Talaj: Vulkanikus, riolit, riodácittal, dácittal, zeolittal és andezit, néhol bazalt
Szőlőfajták: Chardonnay, Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Pinot noir
Szőlőművelés: Kordon művelés
Technológia: Méthode Traditionnelle pezsgőkészítés mellett kiváló borok is készülnek a pincészetben.

RÓKUSFALVY BIRTOK - ETYEK

Rókusfalvy Pál

Terület:  ha 
Talaj: Homok, lösz, altalaj: mészkő
Szőlőfajták: Chardonnay, Pinot-blanc, Zöldveltelini
Szőlőművelés: Kordon művelés
Technológia: Méthode Traditionnelle pezsgőkészítés mellett kiváló borok is készülnek a pincészetben.

KOSARAM

0

Még nincs termék a kosaradban...