Leírás
A pezsgő színe világos zöldes-ezüstös árnyalatú. Illatában visszafogottan élesztős, gazdag, jellemzően delikátos, mely illatok virágos jegyekkel egészülnek ki, valamennyi őszibarackkal. Ízében nagyon vibráló, fáról frissen szedett lédús, kellemesen savú almára emlékeztet, amelyet krémes buborék társulnak. Utóízében letisztult körtés lecsengés tapasztalható, igazán nemes pezsgő.
Ideális fogyasztási hőmérséklet: 6-8 ℃
Fajta: Chardonnay, Pinot noir
Szín: Fehér
Termőhely: Etyek-Budai borvidék
Pezsgő technológia: tradicionális palackos erjesztés (Méthode Traditionnelle)
Alkohol: 12%
Évjárat: 2015
Érlelés seprőn, palackban: 36 hónap
Édességi kategória: nyerspezsgő, brut nature, 1 g/l cukor
ÉTELHEZ FOGYASZTVA
Önmagában is nagyon jó élmény az elfogyasztása, napszaktól függetlenül. De mint általában a pezsgők, aperitifnek tökéletes választás, hiszen előkészíti a gyomrot a fogásokhoz és az ízlelőbimbókat felfrissíti, nem úgy például, mint a pálinka, amely tompítja az ízlelőbimbókat. Tökéletes választás marhahúsos ételekhez, rizottokhoz, érlelt sajtokhoz, de sós chipsek, pattogatott kukorica mellé is fogyaszthatjuk ezt a finom pezsgőt.
MIÉRT BRUT NATURE?
Brut nature kategória a legkülönlegesebb a pezsgők közül, többek között ez mutatja meg leginkább a szőlő természetes ízeit, aromáit, hiszen itt nem használnak úgynevezett cukrot tartalmazó expedíciós likőrt.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.