“Culinaris” nagy borválogatás (6×0,75l)

32 600 Ft 29 900 Ft

Kategória:

Leírás

A “Culinaris borválogatás” hat egyedi tételt rejt magában, igazi gasztronómiai élményt nyújtó különleges borválogatás. Az egyes tételek tökéletes kísérői lehetnek a fogásoknak, a megfelelő bor és étel párosítás ismeretében.

Érdemes megismerni a bor és étel párosítás néhány alapszabályát, hogy a tökéles otthoni konyha harmónikus kísérői legyenek az italok.

A válogatás egyes tételei:

  • Homoky Dorka Y generáció fiatal borásza Tállyáról, több generációs családi hagyományokat követve készíti borait: A Hetény dűlőből származó furmint félszáraz erjesztésű. Díszítő jegyei között fehér hűsú gyümölcsök, pici mandula található, ízeiben alma, körte, édes fehér húsú gyümölcsök és édes citrusok. (1 db, 0,75. 2017)
  • Somlói Apátsági Pince hárslevelűje nagyrészt Kaliforniába kerül értékesítésre. A szőlőben és a pincében is a lehető legtermészetesebb megoldásokkal dolgoznak. A hárslevelű intenzív jegyekkel bír, szellőztetéssel illatai, ízei gazdagodnak. Trópusi gyümölcsök, édes fűszerek, somlói ásványosság jelenik meg a borban. Tökéletes bor! (1 db, 0,75 l, 2018)
  • Szászi Endre bio borászatától: Szigligeti kabócás dűlő olaszrizling mély arany-sárga színe burjánzó vadvirágos illatokkal tökéletes. (1 db, 0,75l 2018)
  • Nádas Borműhely szürkebarátból készített narancsbora (fehér szőlő vörösborkészítési technológiával feldolgozva) egyedi tétel, egyedi ízzel, megjelenéssel, egy keveset kell is róla beszélni, hiszen illatában ott vannak a könnyed vörösboros illatjegyek, mint a piros bogyós gyümölcsök, halványan puncsosság, rumos mazsola, de ha engedjük élni a bort a levegőn a beszélgetés vagy vacsora alatt úgy változnak, érnek az illatok, ízek is. (1 db, 0,75 l, 2018)
  • Von Beothy Pince tétele 20 hónapig Vicard barrique-ban és 1 évig acéltartályban érlelt Syrah, a Csobánc-hegyi ásványosságtól sokrétű és elegáns, száraz vörösbor, amelynek különlegessége a fűszerességében rejlik. Kóstolás előtt érdemes levegőztetni, hogy ízjegyei ki tudjanak teljesedni. Csúcsgasztronómiában is népszerű tétel. (1 db, 0,75 l, 2015)
  • Posta Borház Merlot Szekszárdról, a legjobb dűlőkből: Mélysötét színű, koncentrált ital, tele feketebogyós gyümölcsökkel, mindez átjárva édes fűszerekkel. Ízeiben szilvás, feketecseresznyés jegyek találhatók. Érdemes kicsit megpörgetni az italt a pohárban, hogy a levegőn ki tudjon bontakozni. (1 db, 0,75 l, 2015)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„“Culinaris” nagy borválogatás (6×0,75l)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KOSARAM

0

Még nincs termék a kosaradban...