Barion Pixel

Leírás

Szászi Endre: “A szigligeti Kabócás dűlőben található 30 éves olaszrizling tőkékről származó szőlőből, kizárólag kiemelkedő évjáratokban készítjük el ezt a dűlőszelektált tételünket.”

Szászi Endre borászata a Szászi Birtok ökológiai gazdálkodással művelt, kézzel metszett, válogatott és szüretelt szőlőből készített spontán erjesztésű borokat kínál.

 

Jelleg: Száraz

Szín: Fehér

Alkohol: 13 %

Sav: 6,1 l/g

Cukor: 2,3 g/l

Kén: 129 mg/l

Borvidék: Badacsonyi borvidék

Szőlő: Olaszrizling

Borászat: Szászi Pince

Technológia: Organikus, spontán erjedt.

 

Ezt mondják róla Szásziék: “A tétel a nevét a Kabócás dűlőről kapta, mely az Antal-hegy (Szigliget) déli oldalán található. A területet három oldalról a hegyoldal védi, délről pedig a Balaton vize veti vissza rá a napsugarakat. Ezeknek az adottságoknak a kombinációja azt jelenti, hogy a terület meleg és széltől védett, vagyis ideális telelőhelye a mannakabócának, akik a 2000-es évek elején, amikor dűlőt vásároltuk, még abszolút nem voltak megszokott lakók a környéken.

Ami jó a mannakabócának az viszont nem feltétlenül mindig ideális a szőlőnek. A légmozgás hiánya miatt a terület könnyen fertőződik meg gombás megbetegedésekkel, ami ellen nyitott, szellős lombszerkezettel és alapos zöldmunkával igyekszünk védekezni. A területre jellemző a botritis, avagy a nemespenész is, ami a Kabócás jellegzetes aszús illatát adja.

A Kabócás tételekben fogalmazódik meg mindaz, amit az olaszrizlingről gondolunk. A speciális elhelyezkedésű dűlőről kizárólag azokban az években kerül ki Kabócás tétel, ha az megfelel a saját minőségi sztenderdünknek. A 2018-as Kabócás olaszrizling teás, leveszöldséges, diólikőrös ízjegyekkel, a területre jellemző sós-ásványos lecsengéssel, és szalmasárga színnel lép a nagy elődök nyomába.”

További információk

Szín

Jelleg

Borvidék

Szőlő

Alkalom

Csajos estékhez, Családi vendégek, Gourmet napokhoz, Kerti party

Borász

Szászi Endre

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szászi Endre – Szigligeti Kabócás Olaszrizling fehérbor 2018 (0,75 l)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KOSARAM

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping